2015 Helmi Läppä -kilpailijat

Heidi Mäkelä

Mitä tapahtuu, kun Muumi ryhtyy biologian opettajaksi yläasteelle? Siitä vastaa 26-vuotias muumin ja maisterin risteytys. Stand up – siemeniä kylvetty opiskelun ohessa ensimmäisen kerran vuonna 2012, mutta todellinen vitsien viljely alkoi keväällä 2015 Helsingissä ja stand upin taimia istutettu jo useita ympäri Suomea. Myös New Yorkista komiikan oppeja hakenut nykyinen porvoolainen koomikon ja opettajan alku, jolla varmasti kaikki muumit lavalla.
#(Bilsan)OpenMikki #kaikkimuumitlavalla

Harri Soinila

Harri Soinila tunnetaan usein ilmaisulla ”se hattupäinen jätkä oli aika hauska”. Harri viljelee mustaa huumoria hyvällä sydämellä, ja joskus myös toisin päin. Harri on esiintynyt eksoottisissa paikoissa, kuten Berliini, Rio de Janeiro, Lontoo ja Forssa.

Toni Anttila

Jakaa kiusallisia kertomuksia oman elämänsä epäonnistumisista. Aiheita muun muassa naiset, lapsuustraumat ja sosiaaliset tilanteet. Oivaltava ja lempeän sarkastinen.

Simo Leppänen

Simo on 36v myöhäisherännyt koomikon alku, joka tarkastelee asioita runollisen absurdista näkökulmasta iän tuomalla kokemattomuudella.

Jussi Herranen

Olen Joensuussa asusteleva 33-vuotias letkeä savolainen teologian opiskelija. Olen viettänyt stand upin parissa viimeiset kaksi vuotta. Tarjoilen yleisölle juttujani tumman eri sävyissä sopivan kieroin ottein ja sanankääntein. Tulkaa kannustamaan tämä pakoileva runomies kukituspallille.

Ville Valtanen

Vuosisatoja ihmiset ovat miettineet mitä saadaan, kun yhdistetään LSD:n maailmankatsomus ja fanaattinen kiinnostus pilluvitseihin. Sitten tuli Ville Valtanen. Jos alapäähuumorilla olisi fyysinen ruumiillistuma, se näyttäisi pillulta, ei lainkaan Villeltä. Vaikka hän onkin hauska, tunnelmaa on enemmän kuin hautajaisissa. Hän ei ole lainkaan synkkä tai hitusen outo. Ihmiset miettivät vielä tänäkin päivänä, mitä saadaan kun yhdistetään LSD:n maailmankatsomus fanaattiseen kiinostukseen pilluvitseistä.

Timo Kettunen

Oon tämmönen keke. Keikkoja takana vissiin kolme, mutta lavalla oon ihan kotona. Kerron juttuja baarista tai hyvinvoinnista. Tai sitten en. Olen koko ajan menossa, koodaamassa tai säätämässä. Tai toimitusjohteloimassa. Vedän settini puoli-improna koska suunnittelemalla se ei vaan näytä toimivan.

Jani Autio

Aloitteleva stand up -koomikko Lappeenrannasta.
Tämän tehdastyöläisen vähäeleinen huumori yllättää.

Marko Mäkipää

Aloitteleva koomikko. Tehnyt alle 10 keikkaa.Teen komiikkaa(tai yritän)omasta kotikunnastani,arjen havainnoista,perhe-elämstä yms

Otto Hytönen

Nimi on Otto Hytönen ja toista kertaa Helmi Läppää yrittämässä. Kaverit kerto, että pitäisi ruveta tekemään stand up -esiintymisiä, ei niinkään, että olisin hauska, vaan lähinnä sen takia, että mulla on täydellinen stand up -koomikon ruumiinrakenne.

Markus Luostarinen

Markus on 23 -vuotias keski-iän kriisistä kärsivä kyynikko, jonka mielestä pilalla on niin ikään nuoriso kuin vanhuksetkin. Myös sanonta “ei nimi miestä pahenna” saa Markuksen esityksessä kyytiä

Joel Herman

Joel Herman tarkastelee maailmaa pedanttisesti paksujen silmälasiensa takaa. Oudon lakonista nörttikarismaa huokuvan nuoren miehen komiikassa pääosaan nousevat kommellukset omasta elämästä ja havainnot ulkopuolisesta maailmasta. Saattaa sinne tosin muutama alapääjuttukin mahtua.

Ray Zambino

Award losing comedian

Tommi Tyrväinen

Vanha huuliveikko

Tero Laine

Olen stand upin alkeita tapaileva koomikko Turun seudulta. Keikkakilometrejä on kertynyt reilusti vähemän kuin päästöarvot läpäisevällä Volkkarilla, mutta intoa konepellin alta löytyy sitäkin enemmän. Tosin erona Volkkariin, tässä mallissa arvot mitataan yleensä peltikiinni.

Joni Suikeli

Järvenpääläinen koomikko, joka jutuissaan pohtii arjen asioita pienellä alakierteellä.

Eeva Rantinoja

Itä-Helsinki, tarvitseeko sanoa muuta? Henkisesti tasapainoton. Järjenjuoksu on huonekasvin luokkaa. Täysi keltanokka.
Vajaa, mutta ihana – niinhän ne kaikki.

Pete Heininen

Olen sadisti ja siksi pyrin kertomaan mahdollisimman huonoja vitsejä. Masokistien kannattaa siis täyttää eturivi. Toisaalta jos huomaan, että masokistit nauttivat tilanteesta niin saatan pilata illan hyvällä puujalalla.

Kilpailun aikataulut

14.10.2015

Ensimmäinen osakilpailu

28.10.2015

Toinen osakilpailu

11.11.2015

Kolmas osakilpailu

25.11.2015

Finaali

Yhteystiedot

Katuosoite

Väinönkatu 7, Jyväskylä

Sähköposti

helmilappa@gmail.com